Вкусен зеленчуков сач по габровски
Необходими продукти за 4 сача:
300 гр. Габровска препечена юфка,
100 гр. лук кромид (стар),
100 гр. масло,
200 гр. бекон нарязан на кубчета,
250 гр. настърган кашкавал,
500 гр. зеленчуков микс по избор /моркови, грах, броколи, царевица, пиперки, гъби/,
2-3 стръка прясна целина, пресен магданоз,
1 кубче зеленчуков бульон,
сол и черен пипер на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В 3 л. вряща вода добавете кубче зеленчуков бульон и юфката от пакета. Оставете да ври 6-8 мин. и отцедете.
В дълбок тиган с нагорещено масло задушете лукът, зеленчуковия микс и бекона до омекване на зеленчуците. Добавете сварената юфка, нарязаната прясна целина и разбъркайте.
Загрейте на котлон 4 бр. сачета, предварително намазани с олио. Разпределете готовата смес равномерно и оставете за 2-3 минути на горещия котлон.
Поръсете сачетата с настъргания кашкавал. Поднесете горещи, украсени с пресен магданоз.
Sorry, the comment form is closed at this time.