тел.: 0608/ 4 79 88
гр. Попово, ул. "Иван Братанов" 2г

Препечени макарони със спанак и бекон

Необходими продукти:
1 пакет /250гр./ препечени макарони,
2 супени лъжици зехтин,
1 глава ситно нарязан кромид лук,
150 гр. бекон нарязан на ситно,
200 гр. спанак сварен и запържен с една супена лъжица масло,
2 супени лъжици брашно,0,5 л. прясно мляко,
150 гр. настъргано сирене „Пармезан”/кашкавал/,
2 супени лъжици масло, галета.
Начин на приготвяне: Сварете макароните в подсолена вода 4-6 минути и ги отцедете. Нагорещете зехтина в тиган и запържете лука и бекона за 5 минути. Пригответе соса Бешамел, както следва:
В тенджера запържете маслото и брашното, добавете млякото на тънка струйка като разбърквате непрекъснато. Варете сместа на слаб огън, докато се сгъсти. Дръпнете от огъня, добавете сиренето /кашкавала/, запържения спанак, лука, бекона, сварените макарони и разбъркайте. Изсипете сместа в намазнена с масло форма, поръсете я с галета и печете на 180º С за около 35 мин.
Поднесете топло, гарнирано с пресен магданоз.

Visits: 33